Het programma voor 2025 is klaar. Je kunt het hier over een paar dagen ontdekken!
Festival Stavelot 2025

Zoals u ongetwijfeld weet, en zoals ook de trouwste supporters van het Stavelot Festival weten: naast het grote kamermuziekrepertoire heeft ons programma u altijd spannende ontdekkingen beloofd. Met het thema van 2025 “Curiositeiten” konden we niet anders dan deze oproep beantwoorden. Een engagement dat gedeeld wordt door onze trouwe artiesten....

We zullen nieuwsgierig zijn naar deze componisten van wie we soms de naam niet eens kennen. Ken je Jean Huré, Ignaz Lachner, Freidrich Gernsheim of Charles Koechlin?

Bovendien zijn er nog meesterwerken te ontdekken tussen de werken van componisten die al jaren centraal staan in Stavelot.

Bovendien vieren we in 2025 de 150ste geboortedag van Maurice Ravel en blijven we de nalatenschap van onze geliefde Joseph Jongen ontdekken.

We willen ook hulde brengen aan die zeer getalenteerde vrouwelijke componisten die in vorige eeuwen het zwijgen werd opgelegd. We hebben een aantal van hen uit de schaduw gehaald, en ook al kennen we de namen Fanny Mendelssohn of Clara Schumann, ben je bekend met de naam of het werk van Lili Boulanger, haar zus Nadia, Mel Bonis of Rita Strohl?

Dus wees nieuwsgierig, steeds weer, en kom je oren en hart vullen met al deze artiesten die op je wachten!


Suzanne Micha
Voorzitter van het Festival van Stavelot

Festival de Stavelot, De Kamermuziek con fuoco

De geschiedenis van het Festival gaat terug tot 1916 toen Octave Micha, vader van Raymond, de “Concerts Micha” oprichtte. Omringd door een schare naaste vrienden, richtte Raymond Micha in 1957 het Festival van Stavelot op dat vervolgens, in 1971, aansloot bij het Festival van Wallonië. 

Meer informatie

De zalen

Het kader en de sfeer van de concerten

Dat het publiek zo gehecht is aan het muziekfestival heeft het Festival in grote mate te danken aan het bijzondere kader waar de concerten plaatsvinden.

Alle zalen

Guldenboek